Informatii medicale

8

Kinetoterapia la copii

Stim deja ca prin intermediul programelor de exercitii specifice kinetoterapiei se pot trata numeroase afectiuni. Prin kinetoterapie se pot corecta posturile anormale ale coloanei vertebrale, dar este o terapie de lunga durata care cere multa perseverenta pacientului. Dar ce ne facem atunci cand avem nevoie de kinetoterapie pentru copii?
Read More
8

Radiculoplexopatie diabetica

Un pacient în varsta de 54 de ani, din mediul urban, fumator, hipertensiv, dislipidemic, cunoscut cu diabet zaharat tip 2 de aproximativ sase ani, tratat cu insulina de patru ani, se prezinta la internare pentru valori glicemice crescute, greu controlabile, în pofida urmarii consecvente a tratamentului antidiabetic recomandat. 
Read More
8

Neurochirurgia romaneasca, prezenta la nivel mondial

Nu cu mult timp în urma, scriam despre alegerea prof. dr. Ioan stefan Florian în conducerea World Academy of Neurological Surgery si despre alegerea sa ca presedinte al Euroacademiei Multidisciplinaria Neurotraumatologica, functie pe care o ocupa si în prezent. Trebuie amintite si calitatea sa de membru al American Association of Neurological Surgeons, precum si al European Association of Neuro-oncology, respectiv European Academy of Science and Arts.
Read More
8

Kinetoterapia

Kinetoterapia este o terapie realizata cu ajutorul miscarii prin care se incearca sa se restabileasca anumite functii ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonima cu gimnastica medicala, desi o inglobeaza. Kinetoterapia utilizeaza miscarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la aparitia anumitor boli.
Read More
8

Ce este kinetoterapia si cand este necesara?

Înca din antichitate (China antica, India antica, Grecia antica, Egiptul antic etc), exercitiile fizice erau practicate pentru mentinerea unei bune forme fizice, dar si în tratarea unor afectiuni cum ar fi dureri musculare, guta, obezitate etc.
Read More
8

Lampi UV bactericide pentru dezinfectie si sterilizare

Majoritatea virusilor gripali sau alte boli cu transmitere aeriana pun in pericol personalul uman angajat in cadrul unei companii generand adesea imbolnaviri in masa si epidemii, care afecteaza in general atat personalul angajat cat si desfasurarea activitatii economice a companiei.
Read More
8

Absolvent al facultatii de medicina

Patru absolvente ale UMF „Carol Davila" Bucuresti scriu despre ce iau cu ele - la final de facultate - în afara de diploma, cearcane si experienta anxioasa a multor examene.
Read More
8

Lampile bactericide ultraviolete si siguranta personalului

Lampile bactericide pentru dezinfectie, sterilizare si siguranta personalului uman, în conditii de îmbolnaviri în masa sau boli cu transmitere aeriana. Virusi gripali sau alte boli cu transmitere aeriana, care pun în pericol personalul uman angajat în cadrul companiei dumneavoastra, pot genera usor îmbolnaviri în masa si epidemii greu de controlat, ce afecteaza în mod proportional personalul uman angajat, activitatea economica si performanta companiei.
Read More
8

Diplopia

Vederea dubla (termenul medical fiind diplopie) înseamna perceperea a doua imagini ale aceluiasi obiect. Cele doua imagini pot fi una deasupra celeilalte, una langa cealalta, pot fi separate, sau partial suprapuse.
Read More
8

Fibrilatie atriala pe telefonul mobil

Dintre aritmiile cardiace sustinute, fibrilatia atriala este de departe cea mai frecventa si se însoteste de un risc crescut de accidente vasculare cerebrale, de insuficienta cardiaca si de mortalitate de cauza cardiovasculara.
Read More
8

Evitarea dezastrului din sanatatea romaneasca

Dezastrul din sanatatea romaneasca înca mai poate fi evitat! Din datele puse la dispozitie de Colegiul Medicilor din Romania rezulta ca, într-adevar, avem peste 20.000 de medici plecati în Occident dupa Revolutie. 
Read More