Dezinfectia aerului cu ultraviolete UV-C - un plus de sanatate

Dezinfectia aerului cu ultraviolete UV-C - un plus de sanatate

Tehnologia UV - C si beneficiile acesteia
Cuvantul ,,radiatie" la majoritatea oamenilor se asociaza cu dezastrele nucleare de la Cernobil, Fukushima, energie nucleara, etc. Cu certitudine, majoritatea tipurilor de radiatii au efecte negative asupra organismului uman, unele avand consecinte mai grave, altele mai putin. Insa, oamenii au invatat si sa foloseasca radiatiile si spre beneficiul sau, excluzand efectele negative ale acestora. Unul din aceste tipuri de radiatii, si anume radiatiile cu lumina ultravioleta cu unda scurta UV-C, sunt folosite ca una din cele mai eficiente metode de dezinfectie a aerului.

Ce este UV sau lumina ultravioleta?
Lumina ultravioleta face parte din spectrul energiei electromagnetice generata de soare. Intreg spectrul include unde radio, infrarosu, lumina vizibila, ultravioletele, razele x, razele gamma si razele cosmice. Majoritatea surselor de lumina genereaza UV. Pentru dezinfectia aerului, radiatia UV este generata de lampi electrice care seamana cu lampile fluorescente obisnuite.

Este lumina ultravioleta daunatoare?
Cu totii suntem expusi la radiatii UV cand stam in soare. Expunerea la radiatia UV poate fi daunatoare sau inofensiva, in functie de tipul de UV, tipul de expunere, durata expunerii si reactia fiecarui individ la expunerea UV.

Ce este UV-C?
Cunoscuta si sub numele de ,,unda scurta" UV, UV-C include lumina UV, cu efect germicid si este utilizata cu succes pentru dezinfectia aerului. Radiatia ultravioleta cu un efect germicid maxim este UV-C in spectrul de unda de 254 nnm (punctual la care acizii nucleici ai microorganismelor au absortia maxima).

Beneficiile dispozitivelor pentru dezinfectia aerului AnAir® 3040
Daca esti o persoana care pune pret pe sanatatea sa si a celor din jur sigur vei fi interesat sa afli cum poti respira un aer curat, fara microbi, atat acasa cat si la locul de munca.

Cea mai buna solutie in dezinfectia aerului este lumina ultravioleta de tipul UV-C care inlatura intr-un mod eficient microbii din aerul din incapere.

Dispozitivele care functioneaza pe baza acestei tehnologii sunt mult mai eficiente fata de filtrele de aer. Acestea din urma absorb praful, polenul insa nu sunt capabile sa inlature microbii si bacteriile din aer.

Lumina ultravioleta germicida a fost inclusa in facilitatile standard ale cladirilor publice. Totodata dispozitivele pentru dezinfectia aerului prin UV devin tot mai populare si printre utilizatorii persoane fizice.

Tehnologia UV-C sta la baza dispozitivelor moderne, care au ca principiu dezinfectia aerului cu ultraviolete.

Principalele avantaje ale sistemului sunt:
  • Impiedica raspandirea epidemiilor;
  • Pastreaza si conserva obiectele si documentele arhivate;
  • Inlocuieste in totalitate necesitatea folosirii produsilor chimici si nu emite produsi toxici protejand personalul si mediul inconjurator;
  • Cavitatea rezonanta genereaza o doza mare de energie pe cm2. Prin aceasta se realizeaza reducerea drastica a numarului de microorganisme (93-99%);
  • Datorita consumului mic de energie realizeaza importante economii;
  • Nu genereaza ozon si nu ionizeaza aerul din incapere.
Cu ajutorul acestei tehnologii sunt distruse microorganisme precum:
Bacillus anthracis - Anthrax, Bacillus anthracis spores - Anthrax spores, Bacillus magaterium sp. (veg.), Bacillus paratyphusus, Salmonella enteritidis, Salmonela paratyphi - Enteric fever etc.

Cum ne ferim de pericolele nevazute din aer?
Stiati ca intr-o ora, o singura persoana trimite in aer 37 de milioane de bacterii?
Sursele bacteriilor sunt multiple, de la praful de pe podea pana la propria noastra piele!

Respiratia este una dintre cele mai importante functii ale organismului, insa cati dintre noi suntem constienti de acest lucru? Cati dintre noi acordam o importanta deosebita asupra calitatii aerului pe care il respiram?

Iata ce efecte are un aer viciat (poluat cu gaze de la teava de esapament, fum de tigara, miros de alcool, mirosuri alimentare si nealimentare) asupra organismului uman:
  • imbatranire prematura;
  • pierderea apetitului sanatos;
  • dereglari de asimilare, manifestate prin imposibilitatea reglarii ponderale;
  • astenia, lipsa dinamismului;
  • infectiile aparatului respirator si digestiv.
Poluarea a atins cote foarte mari asa ca, din pacate, cand mergi pe strada nu poti evita aerul plin de bacterii si virusuri. Ceea ce poti face, insa, este sa mentii aerul curat in mediul in care locuiesti si in mediul in care lucrezi. Iata cum poti face acest lucru:
  • curatenia frecventa;
  • aerisirea zilnica;
  • plantele de apartament - anumite tipuri de plante de aparatament au darul de a curata aerul din casa, astfel de plante sunt: voalul miresei, ferigi, limba soacrei sau Dracaena;
  • curatarea filtrelor de aer conditionat;
  • utilizarea unui aparat de dezinfectie a aerului - noi va propunem AnAir®3040.
AnAir®3040 este un aparat care functioneaza pe baza unor generatoare de UV-C si dezinfecteaza aerul in proportie de 99%. Functioneaza pe baza unui sistem complet inofensiv pentru om, un sistem cu un randament maximizat.

Dispune de avertizare optica si acustica asupra principalelor evenimente (oprire, pornire, avarie, expirarea duratei de viata a generatoarelor de UVC, etc.).

Poate fi folosit atat in uz personal cat si in:
Cabinete medicale, unitati scolare, gradinite, unitati de alimentatie publica, spitale (unitati sanitare), birouri, incaperi de arhivare a documentelor, incaperi pentru pastrarea obiectelor de patrimoniu, muzee, institutii publice si private, receptii, incaperi pentru ambalarea unor produse alimentare, saloane de coafura si infrumusetare, industria farmaceutica.

Cum ne ferim de raceala si gripa?

A venit toamna si o data cu ea si sezonul racelilor si al virozelor. Schimbarile de temperatura sensibilizeaza organismul favorizand raspandirea microbilor si a virusurilor gripale.

Simptomele racelii si gripei apar la doua, trei zile de la infectie si dureaza intre 2 si 14 zile, desi majoritatea bolnavilor se vindeca in cel mult o saptamana. Se manifesta dureri de gat, usturime, dureri de cap sau febra, nas infundat, stranut, respiratie dificila pe nas.

Prevenirea imbolnavirii de raceala si gripa:
Foloseste servetele de hartie cand tusesti sau stranuti.
Evita aglomeratiile si contactul cu persoanele care prezinta simptome de viroza respiratorie.
Bea multe lichide pentru a mentine hidratarea.
Nu neglija odihna si consuma cat mai multe: fructe, legume si cereale, care constituie remedii naturale impotriva contactarii de raceala si gripa.

Evita trecerea brusca de la aer cald la aer rece si invers.
De asemenea va puteti intari sistemul imunitar cu siropuri care contin echinaceea, vitamina C (din citrice) si cu folosirea usturoiului cat de des la gatit. Usturoiul are efect de intarire a imunitatii, antiinflamator si antifungic.

Noi iti recomandam dispozitivul AnAir 3040 care, prin tehnologia UV pe care o incorporeaza, dezinfecteaza aerul din incapere inlaturand bacteriile si virusurile in proportie de pana la 99%. Folosind aparatul pentru dezinfectia aerului riscul imbolnavirii de raceala si gripa scade semnificativ. Totodata aparatul elimina mirosurile neplacute din incapere.